fbpx Skip to main content

Zie jij jezelf al helemaal staan tussen ons rijtje met instructeurs en ben jij in het bezit van de instructeur diploma(s) EHBO en/of Brand & Ontruiming? Én heb jij ervaring met paarden?

Solliciteer dan nu naar een functie in ons gezellige en professionele team!

Solliciteer direct

Missie

Wij geven realistische en praktijkgerichte BHV cursussen voor paardenliefhebbers en bedrijven in de paardenbranche. Ons doel is het verhogen van veiligheid en welzijn, voor mensen en paarden. Dit willen we bereiken door meer bewustwording te creëren, in te zetten op preventie en mensen en stallen te trainen op onverwachte (nood)situaties. Met Paard & BHV blijven wij vernieuwend door onze cursussen en workshops verder te ontwikkelen, en trends uit de branche te volgen.

Visie

Wij willen er zorg voor dragen dat de paardensport en paardenhouderij veiliger wordt. Wij zien dit als een gemeenschappelijke missie en zoeken actief naar samenwerkingen met (mede-)experts. Gezamenlijk kunnen wij een bijdrage leveren in het vergroten van kennis over veiligheid en calamiteiten in de paardensport. Wij zien onszelf als dé verbindende organisatie om deze kennis en experts te bundelen en beschikbaar te stellen voor paardenliefhebbers.

Namens VPCN onderstrepen we het belang van veiligheid binnen onze sector. Paard & BHV onderscheidt zich door de toewijding aan de paardenbranche. We waren onder de indruk van de kwaliteit en relevantie. Diepgaande kennis, praktische vaardigheden en focus op specifieke sectorbehoeften maakt deze cursus bijzonder waardevol.

Remy PronkVereniging Paarden Coaches Nederland (VPCN)

Fijn dat de vertaling naar realistische situaties wordt gemaakt en ook specifiek voor paarden. Elke locatie krijg een stuk maatwerk.

Gea DraaijerEFO paardenverzekeringen

Recent hebben we van Paard & BHV een cursus mogen volgen met BHV / EHBO, maar ook EHBO paard. Alles paard gericht en met een gezonde dosis humor. Precies wat we zochten want naast de verplichte opleidingen van onze medewerkers, miste het stukje ''wat te doen bij calamiteiten''. Het plan doorspreken aan de hand van een plattegrond van ons eigen bedrijf was een hele mooie aanvulling.

Rik SteijnManege en Ruitersportbond

Samen met de collega’s van E-quine.com en Stal Nieuwland heb ik mijn kennis opgefrist met de Paard & BHV basiscursus. Zo belangrijk om op de juiste wijze te kunnen handelen in een situatie waar dat nodig is. De cursus werd gegeven door een ervaren instructeur en met inzet van een LOTUS slachtoffer. Het maakte de cursus interactief, leuk en praktisch. Zoek jij een BHV cursus op je bedrijf met mensen die de paardenwereld kennen? Paard & BHV is echt een aanrader!

Annemarie van der ToornE-quine.com

Enorm veel geleerd over alle onderwerpen. Het zelf doen, paardenbeen verbinden, brand blussen, evacuatieplan maken samen met de andere cursisten. Maakt je veel bewuster van de (on)mogelijkheden en de risico's en kansen. Echt een aanrader.

Patricia van IerselStichting Rijvaardigheidsbewijzen Ruiter (SRR)

Erg leerzame en leuke cursus met veel praktijkvoorbeelden en nieuwe
inzichten. De cursus gaf veel eye-openers op gebied van ontruiming en eerste hulp bij ongelukken in de paardensport.

Amy van DijkDressuurstal Amy van Dijk