FAQ

Waar kan ik de BHV cursus volgen?

De BHV trainingen vinden primair op onze locatie in Oss plaats. Met name in de winterperiode vallen wij terug op deze locatie om een aangename omgevingstemperatuur te waarborgen. Op ons opleidingscentrum zijn diverse mogelijkheden om scenario’s te oefenen.

Soms geven wij ook cursussen bij andere locaties, verspreid over het land. Veelal zijn dit stallen die openstaan voor instroom van externe cursisten. Controleer de data en opengestelde locaties in het aanmeldformulier.

Kan de BHV cursus incompany worden gegeven?

Ja, vanaf 6 personen is het mogelijk om een BHV training op uw locatie te organiseren. De Paard & BHV incompany training bestaat uit 2 onderdelen: een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. De praktijk kan bij u op locatie plaatsvinden als uw locatie aan enkele specifieke eisen voldoet.

Waar moet mijn locatie aan voldoen bij incompany trainingen?

De BHV training bestaat zowel uit theorie en praktijk met verschillende vaardigheden. Het is belangrijk dat u beschikt over een binnenruimte met voldoende ruimte voor het gewenste aantal deelnemers. Houd rekening dat sommige vaardigheden ruimte nodig hebben, zoals het uitvoeren van de reanimatie. Voor onze tabletop oefening hebben wij tafel(s) nodig met een oppervlak van 1,5 x 2 meter. Dit mogen aan elkaar geschoven tafels zijn. Voor de ondersteuning van de theorie maken wij gebruik van filmpjes etc. Zorg voor een vrije wand voor de beamer, of een televisie waar we gebruik van kunnen maken. Voor de praktijkvaardigheden van het brandgedeelte hebben wij een buitenlocatie nodig. Meestal is hier bij paardenlocaties meer dan genoeg ruimte voor. Zorg dat het brandgedeelte op bijvoorbeeld de parkeerplaats uitgevoerd kan worden, of in elk geval ver genoeg van de stro opslag.

Ik heb al een EHBO dipoma, krijg ik een vrijstelling?

Nee, u krijgt geen vrijstelling. Ondanks dat u reeds ervaring heeft met het verlenen van eerste hulp, zien wij het nog steeds als een meerwaarde om u deel te laten nemen in het EHBO deel van onze cursus. Regelmatig oefenen versterkt uw vaardigheden en wellicht kunt u uw mede cursisten steunen in praktijk simulaties.

Hoe schrijf ik mij in voor BHV?

Inschrijven gaat gemakkelijk en snel bij Paard & BHV. Start het inschrijfproces door op de knop ‘aanmelden’ te klikken. Na aanmelding ontvangt u binnen 3 werkdagen een mail met uw cursusinformatie en uiteraard de factuur.

Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief BTW?

De vermelde prijzen zijn allemaal inclusief BTW.

Wat is de geldigheid van het BHV certificaat?

Het BHV certificaat is één jaar geldig. Dit lijkt kort, maar het is belangrijk dat u uw kennis over bedrijfshulpverlening jaarlijks opfrist. Verlenging van uw BHV certificaat kan door deelname aan de Paard & BHV Herhalingscursus.

Hoe zit het met de echtheid van mijn BHV certificaat?

De trainingen van Paard & BHV vinden plaats op basis van huiscertificering. Volgens de Arbowet moet de organisatie BHV’ers aanstellen en bewijzen dat zij voldoende zijn geïnstrueerd. Ondanks bestaande (erkende) certificeringen, zoals het NIBHV, is het niet noodzakelijk om uw BHV’ers te certificeren bij erkende instanties. Certificaten bij erkende instanties brengen ook significante meerkosten met zich mee.

Het huiscertificaat van Paard & BHV wordt middels een BHV-pas aan de cursist uitgereikt. Deze is persoonsgebonden en voldoet aan alle eisen volgens de Arbowet. Voor bedrijven maken wij tevens een bedrijfscertificaat waarop vermeld staat dat uw BHV up to date is.

Zijn de instructeurs NIBHV gecertificeerd?

Ja, onze instructeurs zijn EHBO en/of brandtechnisch gecertificeerd bij het NIBHV. De training is echter niet NIBHV erkend. Wilt u de BHV opleiding graag erkend hebben middels het NIBHV? Informeer ons dan voor de mogelijkheden. Wij maken hiervoor een maatwerk offerte. De geldigheid van het NIBHV certificaat is eveneens één jaar. Volgens de Arbowet moet de organisatie BHV’ers aanstellen en bewijzen dat zij voldoende zijn geïnstrueerd.

Ik ben mijn BHV certificaat kwijt. Wat nu?

Heeft u een cursus gevolgd bij Paard & BHV, en bent u uw BHV-pas kwijt? Meld het ons via info@paardenbhv.nl. Wij zullen u een duplicaat van de BHV-pas toesturen. De kosten bedragen hiervoor € 9,50 (inclusief 21% BTW).

Ik ben genoodzaakt mijn BHV training te annuleren. Hoe nu verder?

Een annulering dient conform de Algemene Voorwaarden van Paard & BHV schriftelijk gemeld en bevestigd te worden vóór aanvang van de oorspronkelijke geplande cursusdatum. Indien u zonder schriftelijke afmelding tijdens de cursus afwezig blijft, geldt dit als een annulering en wordt daarvoor 100% van het cursusgeld in rekening gebracht. De reden van annulering is niet van invloed. Moet u door bepaalde redenen uw cursus annuleren? U kunt vóór aanvang van de cursus een verzoek indienen om uw cursus te verschuiven naar een andere cursusdatum. Uw verzoek kunt u mailen naar info@paardenbhv.nl onder vermelding van uw volledige naam, woonplaats en geboortedatum.Om voor verschuiving in aanmerking te komen, dient het cursusgeld volledig te zijn betaald. Voor besloten groepen, zogenaamde Incompany trainingen, geldt een andere verschuivingsregeling. De van toepassing zijnde verschuivingsregeling staat in de offerte vermeld.