FAQ

Waar kan ik de BHV cursus volgen?

De BHV trainingen vinden op meerdere locaties in Nederland plaats, verspreid over het land. Veelal zijn dit stallen die openstaan voor instroom van externe cursisten. Vraag daarom naar de eerst volgende mogelijkheid.

Kan de BHV cursus incompany worden gegeven?

Ja, vanaf 6 personen is het mogelijk om een BHV training op uw locatie te organiseren. De BHV Incompany training bestaat uit 2 onderdelen: een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. De praktijk kan bij u op locatie plaatsvinden als uw locatie aan enkele specifieke eisen voldoet.

Ik heb al een EHBO dipoma, krijg ik een vrijstelling?

Als u een EHBO Oranje Kruis diploma hebt, komt u in geval van BHV herhaling in aanmerking voor een vrijstelling in het Eerste Hulp gedeelte. Mits u de vrijstelling bij inschrijving onder vermelding van uw EHBO nummer heeft aangevraagd en mits u op de praktijkdag een geldig EHBO Oranje Kruis diploma met gelding identiteitsbewijs kunt laten zien. Achteraf kunnen vrijstellingen helaas niet gegeven worden. Voor de vrijstelling ontvangt u een korting op de cursusprijs van € 35,00. Bij een cursus BHV Basis is geen vrijstelling voor EHBO mogelijk.

Hoe schrijf ik mij in voor BHV?

Inschrijven gaat gemakkelijk en snel bij Paard & BHV. Start het inschrijfproces door op de knop ‘aanmelden’ te klikken.
Na aanmelding ontvangt binnen 3 werkdagen een factuur per mail. U kunt dan het openstaande bedrag overboeken naar Paard & BHV. Binnenkort zullen er tevens digitale betalingsmogelijkheden beschikbaar komen via de website.

Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief BTW?

De vermelde prijzen zijn allemaal exclusief BTW.

Wat is de geldigheid van het BHV certificaat?

Het BHV certificaat is een jaar geldig. Dit lijkt kort, maar het is belangrijk dat u uw kennis over bedrijfshulpverlening jaarlijks opfrist.

Hoe controleer ik de echtheid van mijn BHV certificaat?

Het BHV certificaat is geprint op het officiële certificaatpapier van Paard & BHV. Momenteel worden de BHV certificaten niet bij een landelijk registratiebureau geregistreerd. De wet schrijft een centraal register (nog) niet voor. De echtheid van het certificaat is dan ook niet via een dergelijk register te controleren. Bewaar het certificaat daarom zorgvuldig.

Zijn de instructeurs NIBHV gecertificeerd?

Uiteraard zijn de instructeurs zowel EHBO- als brandtechnisch NIBHV gecertificeerd. De training is niet NIBHV erkend en dat hoeft ook niet. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat anders cursisten voor het certificaat € 25,- extra moeten betalen, terwijl een NIBHV erkenning naar onze mening geen meerwaarde heeft. Er bestaat in Nederland geen officieel examen. Volgens de Arbowet moet de organisatie BHV’ers aanstellen en bewijzen dat zij voldoende zijn geïnstrueerd.

Ik ben mijn BHV certificaat kwijt. Wat nu?

Het BHV certifcaat is een waarde document. Bewaar het document daarom zorgvuldig. Als u het certificaat onverhoopt bent kwijtgeraakt, kunt u per e-mail aan info@paardenbhv.nl een duplicaat certificaat aanvragen.

Ik ben genoodzaakt mijn BHV training te annuleren. Hoe nu verder?

Een annulering dient altijd schriftelijk te geschieden door een e-mail te sturen naar info@paardenbhv.nl onder vermelding van de volledige naam, woonplaats en geboortedatum. U ontvangt een bevestiging van de annulering.
De volgende annuleringsregeling is van toepassing: tot en met 11 werkdagen vóór de BHV training worden geen kosten gehanteerd, van 10 tot 6 werkdagen vóór de BHV training wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht, 6 werkdagen vóór de BHV training wordt 100% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Een medewerker ruilen kan kosteloos.