Over Paard & BHV

Paard & BHV verzorgd specifieke EHBO & BHV opleidingen toegepast op de paardenhouderij & -sport.

Paard & BHV verzorgd specifieke EHBO & BHV opleidingen toegepast op de paardenhouderij & -sport. De instructeurs van Paard & BHV zijn in het dagelijks leven werkzaam bij de ambulancedienst & brandweer. Gezamenlijk delen zij meerdere passies: paarden & hulpverlening. Met hun jarenlange ervaring bereiden ze jou als cursist voor op een rol als hulpverlener.

Tijdens perfect nagebootste praktijksituaties wordt je in de gelegenheid gesteld om de theorie daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Want weet jij hoe je tijdens een noodsituatie een complete paardenstal gaat evacueren?

Aantal incidenten binnen de paardensport:

3.4%
Val van paard
2.5%
Brand in paardenstal
8.8%
Paard te water
16
Doden per jaar
Gebaseerd op onderzoek onder 340.000 paardensport beoefenaars, ruim 1180 paardenstallen en jaarcijfers vanuit de professionele hulpdiensten.

EHBO opleidingen:

Geen EHBO voor paarden, maar wél EHBO voor mensen. Onze instructeurs bieden jou een gedegen en brede EHBO opleiding waarin verder wordt gegaan dan enkel levensreddende handelingen. Een paard dat op de tenen stapt kennen we natuurlijk allemaal.. Maar hoe reageer jij als het echt mis gaat? Een val van het paard met letsel tot gevolg, of een trap van een paard dat enthousiast de wei in rent, of juist uithaalt naar een ander paard. Voorkomen kunnen we het niet, maar een goede bedrijfsorganisatie wel! In een twee daagse cursus leiden wij jou op tot een professionele EHBO hulpverlener volgens de normen van Het Oranje Kruis.

v.a. € 285,00 per persoon

BHV opleidingen:

Onder leiding van onze instructeurs stap jij in de rol van bedrijfshulpverlener waarin je actief aan de slag gaat met verschillende scenario’s. Op het ene moment voer je levensreddende handelingen uit, op het andere moment blus jij kleine beginnende brandjes of zet je een volledige ontruiming van de paardenstal in gang. Om de belevenis tijdens praktijksimulaties te versterken, maken wij gebruik van professionele lotusslachtoffers, rookmachines en lichteffecten. We kijken hoe we zo effectief mogelijk gebruik kunnen maken van de trainingslocatie en trekken bij voorkeur de hele paardenstal leeg voor een zo realistisch mogelijke oefening. Het certificaat Bedrijfshulpverlener haal je binnen 1 dag op verschillende locaties in Nederland.

v.a. € 165,00 per persoon

Onder begeleiding van de instructeurs van Paard & BHV leer jij hoe je moet handelen bij onverwachte calamiteiten in en rond de stal.

Variërend van een klap in de buik, een val van het paard, het blussen van kleine beginnende brandjes, tot een volledige ontruiming en melding naar professionele hulpdiensten. Uiteraard ontbreekt het gedeelte levensreddend handelen, door middel van reanimatie en AED, tijdens deze opleiding niet. Om de belevenis tijdens praktijksimulaties te versterken, maken wij gebruik van professionele lotus slachtoffers, rookmachines en licht effecten. Realistischer kunnen we niet maken!

Heb jij besloten dat je je gaat aanmelden voor een opleiding bij Paard & BHV?
Dan heb je een keuze gemaakt uit twee mogelijkheden: de 2 daagse EHBO opleiding waarin je een brede kijk ontwikkeld binnen de eerste hulpverlening
of de 1 daagse BHV training waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen met veel tips richting de paardenhouderij. In beide gevallen krijg je uiterlijk 3 weken voor aanvang van jouw opleiding of training lesmateriaal thuisgestuurd, zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Nadat je tijdens de opleiding of training al jouw competenties hebt laten zien, ontvang je het persoonsgebonden certificaat BHV of diploma EHBO.