Over Paard & BHV

Paard & BHV verzorgt specifieke EHBO & BHV opleidingen toegepast op de paardenhouderij & -sport.

De instructeurs van Paard & BHV zijn in het dagelijks leven werkzaam binnen de (professionele) hulpverlening. Gezamenlijk delen zij meerdere passies: paarden & hulpverlening. Met hun jarenlange ervaring bereiden ze jou als cursist voor op een rol als hulpverlener. Tijdens de cursussen proberen we jou als cursist zoveel mogelijk tips and tricks mee te geven die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

Kies je voor een opleiding bij Paard & BHV, dan kies je voor ervaren instructeurs die stuk voor stuk actief zijn in de paardensport en, net als jou, weten dat de paardenhouderij geen ideale situatie is bij onverwachte calamiteiten! Tijdens nagebootste praktijksituaties leer je hoe je kunt handelen en wanneer je professionele hulpdiensten moet alarmeren. Want weet jij hoe je tijdens een noodsituatie een complete paardenstal moet evacueren?

Met Paard & BHV krijg jij het zelfvertrouwen en de handvatten om hulp te verlenen bij onvoorziene situaties.

97% van onze cursisten is het hiermee eens! Onze Paard & BHV cursus wordt gemiddeld gewaardeerd met een 9,3!

Aantal incidenten binnen de paardensport:

72%
Val van paard
1600
Ziekenhuis opnames
3%
Brand in paardenstal
8.8%
Paard te water
Gebaseerd op onderzoek onder 340.000 paardensport beoefenaars, ruim 1180 paardenstallen en jaarcijfers vanuit de professionele hulpdiensten.

Paard & BHV:

Onder begeleiding van onze instructeurs ga jij aan de slag met alle relevante thema’s van de bedrijfshulpverlening. De BHV cursus is opgesplitst in twee delen. De ochtend is voor de ‘eerste hulp’. Hierin worden levensreddende handelingen besproken en getraind. Na de lunch gaan we in de middag verder met ‘brand & ontruiming’. Gedurende de cursus ensceneren wij realistische praktijksituaties met ongevallen of incidenten in de paardensport. In groepsverband zet je via een ‘tabletop’ oefening een volledige ontruiming van de paardenstal in gang. Om de belevenis tijdens praktijksimulaties te versterken, maken wij gebruik van een professioneel lotusslachtoffer.

Het certificaat Basis bedrijfshulpverlener van Paard & BHV haal je in 1 dag. Onze BHV cursussen zijn toegankelijk voor open inschrijving op onze eigen leslocatie (in Oss), maar kunnen ook door het gehele land in company worden verzorgd. Door onze interactieve benadering stellen wij iedereen in staat om op zijn / haar eigen manier te leren. Onze BHV cursussen zijn innemend en interactief. Met humor maken we de dag compleet!

Paard & BHV extra:

Deze extra module maakt jouw paarden BHV-dag helemaal compleet! Na een succesvolle pilot in het afgelopen jaar bieden wij deze optie per 2024 met trots en voldoening aan! Door onze cursisten omschreven als een absolute en waardevolle toevoeging op de (basis)cursus Paard & BHV, gegeven door onze paarden-instructeur met Bachelors in Biologie en Diergeneeskunde. In deze extra module van 1,5 uur nemen wij jou mee in het algemeen onderzoek van het paard, wondhygiëne en beoordeling, verbandleer inclusief praktijkoefeningen op (oefen) paardenbenen. Naast de EHBO handelingen zoomen wij in op acute nood situaties bij (zieke) paarden.

Voor een minimale extra investering voor Paard & BHV extra heb jij na het volgen van deze dag gedegen voorkennis en opgedane ervaring om te handelen in allerlei situaties bij mens én paard! Juiste en snelle hulp aan jouw paard, of het opmerken van alarmerende signalen, is net zo belangrijk als mensen EHBO! Wij willen onze viervoeters natuurlijk niets te kort doen!

Paard & BHV verbandkoffer voor ruiter én paard!


Voor elk bedrijf met werknemers is het verplicht om een verbandkoffer aanwezig te hebben. Dus ook bij jou op stal! Bij de meeste bedrijven hangt de BHV verbandkoffer wel, of staat ‘ie ergens in een kastje.

Maak vanaf nu het onderscheid met onze ”ruiter verbandkoffer” én verbandkoffer paard. Ook voor paarden moeten adequate middelen immers snel voor handen zijn! Dat kan met onze budget en premium verbandkoffer paard. 

 

Informatie over onze verbandkoffers

 


Onder begeleiding van de instructeurs van Paard & BHV leer jij hoe je moet handelen bij onverwachte calamiteiten in en rond de stal.

Veiligheid op stal is een belangrijk item, ook met betrekking tot brandgevaar en brandveiligheid. Zelfs een klein incident kan snel uit de hand lopen. Veel mensen vinden het eng om hulp te moeten verlenen. Misschien loop jij daar op dit moment ook tegenaan, dat je nog niet weet wat je moet doen als er iets gebeurt op stal. Of misschien kun je niet tegen bloed en weerhoud je dat om deel te nemen aan een BHV opleiding.

Stel nou dat je wel iets zou kunnen betekenen bij een ongeval. Of dat jij wél die helpende hand kan bieden als er morgen een incident plaats zou vinden in de paardenstal, of tijdens de manegeles. Hoe draag je zorg voor een goede hulpverlening? En hoe kun jij ondersteuning bieden?  Ook mensen die niet tegen bloed kunnen, kunnen goede BHV’ers zijn!

AAN HET EIND VAN DE CURSUS HEB JE HET VOLGENDE BEREIKT

  1. Je hebt meer zelfvertrouwen en je weet hoe je moet handelen in een noodsituatie.
  2. Je hebt meer bewustwording over de mogelijke risico’s op stal en je hebt effectieve handvatten om deze risico’s te verminderen of te voorkomen.
  3. Je investeert in de veiligheid op stal en voldoet aan de wettelijke ARBO eisen.
  4. Je bent er voor mens én paard!